به گفته مقامات و کارشناسان، چین احتمالا شاهد یک بازگشت و احیا در برخی شاخصهای کلیدی اقتصادی طی ماههای آتی به دلیل تدابیر موثر دولت برای مهار شیوع کووید-19 و افزایش حمایت از اقتصاد کلان، خواهد بود.
اظهارات فوق با وجود نگرانیها از احتمال تضعیف فعالیت اقتصادی چین در سه ماهه دوم امسال مطرح شده چرا که احساس میشود خیز مجدد کرونا و شرایط پیچیدهتر خارجی بر رشد اقتصادی تاثیرگذار باشد.
«شنگ لایوان» جانشین «اداره ملی آمار چین» گفت در حالی که برخی مناطق مانند شانگهای و استان جیلین بشدت تحت تاثیر پاندمی قرار گرفتهاند اما تاثیر آن موقت است.
وی در مصاحبه با خبرگزاری «شین هوا» تاکید کرد اقتصاد چین احتمالا با توجه به کنترل بهتر کووید-19 و سیاست حمایتی قوی دولت احیا میشود و در مسیر خود قرار میگیرد.
شنگ افزود: شیوع کرونا در مناطقی مانند جیلین و شانگهای به شکل موثری در ماه مه تحت کنترل در آمد و کار و تولید به شکل عادی از سرگرفته شد. برخی شاخصهای اقتصادی مانند تولید برق و مصرف انرژی نشانههای مثبتی ثبت کردهاند.
جانشین «اداره ملی آمار چین» با اشاره به شرایط مطلوب چین مانند انعطاف پذیری زنجیرههای صنعتی و تامین آن، بازار عظیم داخلی و ابزارهای سیاستی گسترده تاکید کرد: کشور این اعتماد به نفس، توانمندی و شرایط را دارد که اهداف بزرگ تعیینشده برای توسعه اقتصادی و اجتماعی در سال 2022 را محقق کند.
دولت چین جدیدا تلاشهای خود برای ارتقای سیاست حمایتی کلان را تقویت کرده است. نشست دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین که در 29 آوریل برگزار شد خواستار ترتیبات قدرتمندتر سیاستیِ اقتصاد کلان به منظور با ثبات کردن اقتصاد و حفظ روند آن در یک دامنه مناسب شد.
سیاستمداران از آن زمان وعده تدابیر بیشتری را دادهاند به گونهای که مقامات کمیته مرکزی امور مالی و اقتصادی و بانک خلق چین روز پنجشنبه تاکید کردند که دولت در حال بررسی ابزارهای سیاستی جدید به منظور حمایت از اقتصاد است.
بانک مرکزی چین روز جمعه طی بیانیهای اعلام کرد: شرکتها به ویژه کسب و کارهای متوسط، کوچک و بسیار کوچک در انجام امور خود با مشکلات بیشتری مواجه شدهاند و کاهش قابل توجهی در تقاضای موثر تبادلات مالی را تجربه کردهاند.
بر اساس اعلام بانک مرکزی چین، سطح کلان کشور یا نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی با تدابیر حمایتی میتواند افزایش یابد اما در یک دامنه معقول باقی خواهد ماند.
«چن چوانگ لیان» جانشین «موسسه مالی چین جنوبی در دانشگاه جینان» که در گوانژو مستقر است، گفت: با در نظر گرفتن فشارهای چندگانه رو به کاهش، مدتی طول میکشد تا شاهد یک احیای قدرتمندانه در اقتصاد چین باشیم و نقطه عطف مورد نظر را احتمالا در پایان سه ماهه سوم و ابتدای سه ماهه چهارم امسال شاهد باشیم.
چن با اشاره به ظرفیتهای بزرگ سیاستی کشور چین پیش بینی میکند دولت به اجرای سیاست کاهش مالیات و هزینهها به ویژه در بخش کسب و کارهای کوچک و متوسط ادامه دهد و حمایت مالی از دپارتمانهای مرتبط و دولتهای محلی را افزایش دهد تا با تاثیرات پاندمی مبارزه نماید و عملیات نرمال فعالیتهای تجاری در بازار داخلی را تضمین کند.