جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پکن:

Beijing

تهران:

Tehran

گزارش نشست با هیات اعزامی از استان فوجیان چین مورخ 4 شهریور 98

با هماهنگی های انجام گرفته از سوی اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین، روز دوشنبه مورخ 4 شهریور 98 نشستی با هیات اعزامی از استان فوجیان به سرپرستی معاون بازرگانی این استان در محل اتاق ایران و چین برگزار شد.

آقای عسگراولادی رئیس افتخاری اتاق بازرگانی ایران و چین ضمن خوشامدگویی به هیات اعزامی از استان فوجیان از حضور آنها در اتاق ایران و چین ابراز خشنودی نموده و سوالاتی را در جهت معرفی و اهداف آنها و اطلاعاتی در ارتباط با سفر آنها به ایران مطرح نمودند.

در ابتدا رئیس هیات، Liu Depi معاون بازرگانی استان فوجیان از دعوت بعمل آمده از سوی اتاق و جناب آقای عسگراولادی و سایر همکاران تشکر کردند و به معرفی اعضای هیات فوجیان که از معاونت های بخش های مختلف به همراه عواملی از حوزه الکترونیک و تجارت بین الملل و  ارتباطات آنلاین بودند، پرداختند.

رئیس هیات در ارتباط با گسترش روابط و همکاریهای میان ایران و فوجیان در شرایط سخت اقتصادی کنونی ابراز امیدواری نمود و از بهبود روابط تجاری استان فوجیان جدا از دولت چین، استقبال نمود.

وی اشاره نمود: “جمعیت استان فوجیان حدود 38 میلیون نفر بوده و از لحاظ مساحت جغرافیایی یک سیزدهم ایران است. لذا ایران موقعیت خوبی از نظر جمعیت و مساحت و همچنین منابع و معادن، برای برقراری روابط تجاری و اقتصادی با استان فوجیان می باشد. و سفر ما به ایران بر پایه ی همین فرصت  ها بوده است ” ایشان  در ادامه به مناسب بودن شرایط اقتصادی فوجیان اشاره نمودند و سرانه تولید ناخالص داخلی فوجیان را 15000 دلار اعلام نمودند و دلیل پیشرفتشان را اصلاحات به وجود آمده در سال 1970 دانستند. وی همچنین اشاره داشت که زمینه فعالیت تجاری استان فوجیان بیشتر، مربوط به پتروشیمی و مواد وابسته نفتی است. ایشان ابراز امیدواری نمودند که برخلاف اکنون که میزان سرمایه گذاری فوجیان و ایران رقم کمی است، در آینده این رقم افزایش چشمگیری پیدا کند.

ایشان در ادامه گفتند که این هیات 3 روز در ایران اقامت خواهند داشت و هدف آنها از سفر به ایران آشنایی بیشتر با ایران و فرصت های سرمایه گذاری و اقتصادی و آگاهی از مشکلات ایرانی هاست.

در ادامه جناب آقای عسگراولادی تعداد اعضای اتاق ایران و چین را ذکر نموده و برای معرفی استان فوجیان و فرصتهای سرمایه گذاری و تجاری آن به اعضای اتاق اعلام آمادگی نمودند و امیدواری خود را نسبت به بهبود روابط ایران و فوجیان ابراز کردند.

خانم سمیعانی دبیر اتاق ایران و چین پس از خوشامدگویی و ابراز امیدواری برای داشتن سفری خوب و پربار برای هیات اعزامی، پیشنهاداتی ارائه کردند، از جمله اینکه برای بهبود و رشد میزان سرمایه گذاری میان طرفین، بهتر است که شرکتهای استان فوجیان در ایران سرمایه گذاری کنند و دلایل خود را برای این پیشنهاد اینگونه توضیح دادند:

ایران منطقه امنی بوده و نیروی کار و انرژی در ایران ارزان است، و به دلیل وجود جنگ در کشورهای همسایه ایران در سالهای گذشته، نیاز به صادرات از ایران به کشورهای مجاور بسیار است. همچنین شرکتهای چینی اجازه دارند که مالکیت صد در صدی نسبت به شرکتهای خود در ایران داشته باشند و نیاز به شریک نخواهند داشت. و حتی برای مناطق آزاد این امکان وجود دارد که تا 2 سال معاف از پرداخت مالیات باشند. یکی دیگر از مزایا این است که چینی ها امکان اقامت در ایران را بدون اخذ ویزا به مدت 21 روز دارند. و در نهایت اینکه رفت و آمد به ایران از آن استان به دلیل وجود پرواز مستقیم از گوانگجو و شنزن، ساده است.

ایشان پیشنهاد دیگری در مورد عضویت رایگان در اتاق ایران و چین به مدت 1 سال برای شرکتهای های چینی جهت استفاده از خدمات اتاق مثل معرفی طرف های ایرانی، معرفی نمایشگاهها، برگزاری جلسات رو در رو با شرکای ایرانی و شرکت در سمینارها و جلسات اتاق، ارائه نمودند. و گفتند برنامه ما این است که تا پایان امسال فرصت عضویت رایگان برای شرکتهای چینی که از طریق هیات فوجیان معرفی شوند مهیا خواهد بود.

در ادامه ایشان به برگزاری پاویون ایران در نمایشگاههای چین طی 7 یا 8 سال اخیر و ارائه محصولات ایرانی در این نمایشگاهها اشاره نموده و از هیات مذکور، معرفی نمایشگاههایی در فوجیان را جهت ارائه محصولاتی برای صادرات از ایران در فوجیان خواستار شدند.

خانم سمیعانی رابطه اتاق ایران و چین را با CCPIT های استان های مختلف چین در سطح بالایی بیان نمودند و اشاره کردند که اتاق در اکثر سمینارهای برگزار شده در مورد جاده ابریشم حضور دارد و از آنجا که فوجیان هسته مرکزی کمربند و جاده است، تاثیر خوبی برای بهبود روابط و همکاریهای میان اتاق و فوجیان وجود خواهد داشت.

ایشان گفتند: با توجه به اینکه زمینه فعالیت تجاری در فوجیان موبوط به پتروشیمی است و ایران نیز ذخایر نفتی بسیاری دارد، امیدواریم که جلسه روز چهارشنبه که در مورد آن اطلاع رسانی به اعضا انجام شده، بازخورد خوبی داشته و باعث گسترش همکاریهای تجاری شود.

در پایان رئیس هیات فوجیان در پاسخ به صحبت های خانم سمیعانی، با ذکر صحبتهایی از موقعیت فوجیان و ایران در کمربند و جاده، ایران را فرصت خوبی برای انجام همکاری های بیشتر و بهبود سرمایه گذاری در آن دانست و از وجود بیش از صد هزار شرکت فعال در فوجیان جهت معرفی به اعضای اتاق خبر داد. و در خصوص معرفی نمایشگاهها برای نمایش کالاهای ایرانی در آنها قول داد که اطلاعات نمایشگاهها را برای اتاق ارسال کنند.  ایشان اشاره نمود که در جلسه روز چهارشنبه به معرفی بیشتر فرصت های سرمایه گذاری و معرفی شرکتها خواهند پرداخت.

و جلسه با پیشنهاد آقای عسگراولادی برای امضای تفاهم نامه میان اتاق ایران و چین و هیات اعزامی از فوجیان، خاتمه یافت.