جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پکن:

Beijing

تهران:

Tehran

گزارش نشست با هیات اعزامی از استان سیچوآن مورخ 2 اسفند 95

نشست  مشترک با هیات تجاری از استان سیچوآن به  سرپرستی معاون استاندار این استان به منظور  گسترش همکاریهای تجاری  سرمایه گذاری مشترک با حضور جمعی از فعالین اقتصادی  روز دوشنبه  مورخ 2 اسفند 95 در محل اتاق ایران برگزار گردید.
عسگراولادی ، رئیس اتاق مشترک ایران و چین  با اشاره به پیشینه روابط دو کشور ایران و چین بر ادامه روابط  بلند مدت دو کشور در زمینه های اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی  تاکید نمود و  گفت  اتاق ایران و چین از سال 2008  در شورای عالی جاده ابریشم  به عنوان عضو هیات مدیره حضور  فعال داشته  و امیدواریم با همکاری اتاق بازرگانی ایران  در راستای تحقق اهداف  دو دولت در خصوص همکاریهای جاده ابریشم  حرکت نماییم.
آقای لیو جیه ضمن شرح مختصری در خصوص جایگاه استان سیچوآن به عنوان بزرگترین شهر در بین استانهای مرکزی به لحاظ حجم اقتصادی  و ظرفیتهای مطلوب آن در زمینه های اقتصادی ، تکنولوژی  و منابع مهم  گفت :  با توجه به سابقه  طولانی روابط   دوستانه سیچوآن  و ایران از   ده قرن  پیش  از میلاد  با مطرح شدن  طرح جاده و کمربند  استان سیچوآن  به عنوان نقطه شروع جاده ابریشم قدیمی  و نقطه شروع جاده ابریشم  دریایی  برای همکاری  با کشورهای  مسیر جاده ابریشم  بخصوص ایران  به عنوان مرکز  تاریخی چهارراه اصلی جاده ابریشم خشکی و دریایی با برخورداری  از ظرفیتهای  بالای همکاری  آمادگی کامل دارد  این روابط می تواند چشم انداز روشنی داشته باشد.
وی در ادامه گفت : در سالهای اخیر  استان سیچوآن همکاریهای بسیاری  در زمینه های اقتصادی  تکنولوژی و آموزشی  داشته و هیاتهای بسیاری بین این استان و ایران مبادله شده است  بطوریکه بعد از سفر رئیس سازمان دوستی استان سیچوآن به ایران در سال گذشته حجم  مبادلات  سیچوآن  با ایران در  زمینه صادرات و واردات  به 177 میلیون دلار رسیده است.
وی  با اشاره به سیاست های  استان سیچوآن به  توسعه تشویق همکاریهای ایران و چین   برای  گسترش همکاری  در زمینه  سرمایه گذاری ، آموزشی ، گردشگری و مبادله تکنولوژی  اعلام امادگی نمود.
آقای وو پی مین ،  رایزن بازرگانی  سفارت چین در ایران ضمن تشکر ازهماهنگی اتاق ایران و چین در برگزاری این نشست گفت  استان سیچوآن  به عنوان ششمین استان برتر چین  و یکی از مهمترین مراز اقتصادی  در غرب چین گفت امیدواریم فصل جدیدی از روابط  بین این استان و ایران  آغاز گردد .
آقای شو جین مدیرکل نظارت دارایی دولتی  و مدیر کل کمیسیون اداری استان سیچوآن گفت تولید ناخالص داخلی  این استان  در سال 2016  با رشد 40 درصد به 6 میلیارد یوآن  رسید. از سال 2013  ما شاهد بهبود روابط استان سیچوآن با ایران  ب
کرباسی ، معاون امور بین الملل اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران ضمن قدردانی  از همکاری ها ی کشور چین در شرایط تحریم  با ایران  برگسترش روابط  با چین با اولویت های  ویژه ای  در پسا برجام  تاکید نمود.
وی خاطرنشان کرد شرایط پسا برجام فرصتی مناسب برای دوستان چینی  است که  از ظرفیتهای  ایران  در تولیدات و صادرات به کشورهای  منطقه  بهره مند گردند و انتظار بخش خصوصی  و دولتی ایران  اینست که نوع  نگاه   چین  از صادرات محور بودن به سرمایه گذاری تغییر نماید و شاهد گسترش سرمایه گذاری چین در ایران  و همکاریهای مشترک تولیدی باشیم. در این راستا از همکاران و مقامات استان سیچوان  انتظار همکاری جهت تسهیل مراودات بانکی را خواستاریم.
معاون امور بین الملل اتاق بازرگانی ایران افزود در سالهای 2016 و 2015  تعادل تجاری ایران و چین در سطح کلان ثابت باقی ماند و بخش عمده صادرات ایران به چین  را نفت و پتروشیمی و مشتقات نفتی  شامل میشود و  نگاه بخش خصوصی  در راستای تعادل تجاری  افزایش تبادلات  کالاهای غیرنفتی متمرکز می باشد  و مایلیم  که میزان صادرات کالاهای غیرنفتی  بین دو کشور به سطح تعادل برسد.
کرباسی  در ادامه  یکی از زمینه های همکاری با استان سیچوآن را در خصوص  اخذ مجوز حلال جهت صادرات مواد غذایی حلال به کشورهای اسلامی  عنوان نمود و تصریح کرد ایرانآمادگی لازم  در خصوص  هماری جهت صدور مجوز حلال  برای ورود مواد غذایی به کشورهای اسلامی را دارد. وی همچنین  صنایع خودروسازی، صنایع تولید برق  را از زمینه های مناسب جهت سرمایه گذاری چینی ها در ایران دانست و  گفت امیدواریم با همکاری رایزن جدید  سفارت جمهوری خلق چین در ایران بتوانیم همکاری های سرمایه گذاری  دوستان چینی را درایران شاهد باشیم.
در پایان نشست  شرکتهای  ایرانی و چینی به مذاکره رو در رو و تبادل کارت پرداختنند.