جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پکن:

Beijing

تهران:

Tehran

گزارش سمینار همکاری مشترک با استان “گوان شی ” چین

سمینار همکاری های اقتصادی و تجاری ایران و چین با حضور160 نفر از تجار و فعالان اقتصادی ایران و حضور شرکتهای چینی از استان گوان شی و شهر لیوجو ، صبح 14مهرماه 88  در محل هتل لاله تهران برگزار شد.

«اسدالله عسگراولادی» رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین ضمن خوشامدگویی به تجار و بازرگانان ایرانی و اعضای هیات چینی در سخنانی در ابتدای این سمینار با اشاره به فعالیت دوباره مدیران ایران و چین پس از یک دوره کسادی در حجم مبادلات تجاری دو کشور تصریح کرد: اوج مبادلات ایران و چین در سال 2008 میلادی بود که به رقم 29 میلیارد و 800 میلیون دلار رسید.  وی گفت سال گذشته پذیرای 6 هیات چینی در ایران بودیم و متقابلاً 5 هیات به چین اعزام کردیم، ضمن این که هیات عالی رتبه ای از ایران به سرپرستی معاون اول رئیس جمهور و به همراهی چهار وزیر برای بازنگری در روابط و چین و بررسی مسایل کنفرانس شانگهای عازم چین هستند.( ادامه )

آقای عسگر اولادی  حجم مبادلات غیرمستقیم دو کشور از طریق کشورهای امارات متحده عربی و پاکستان را رقمی معادل 5 میلیارد دلار اعلام کرد و چین را بزرگترین شریک تجاری ایران در سال 2008 میلادی نامید.

وی با بیان این که «بحران جهانی که از نظر مسایل مختلف بانکی به ایران نیز تحمیل شد در روابط ایران و چین تاثیر گذاشت» خاطرنشان کرد: در سال 2009 میلادی روابط تجاری دو کشور با کسری مواجه شد به طوری که در 7 ماهه اول سال 2009 حجم مبادلات به 12 میلیارد دلار رسید که 7 میلیارد دلار آن صادرات ایران به چین و 5 میلیارد دلار آن مربوط به واردات ایران از چین بوده است.

وی افزود: در ماه های بعدی سال 2009 حجم روابط به 15 میلیارد دلار رسید و در چهار ماهه آخر سال شاهد افزایش مبادلات تجاری ایران و چین خواهیم بود.

وی ابراز امیدواری کرد تا پایان سال 2009 میلادی مرز 25 میلیارد دلار را در مبادلات تجاری دو کشور طی کنیم.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان این که ایران فعالانه در اکسپوی 2010 شرکت خواهد کرد، ابراز امیدواری کرد این نمایشگاه فرصتی باشد تا حجم مبادلات طرفین را افزایش داده و در روابط تغییر ساختار دهد.

به گفته وی، ایران به جای وارد کردن کالاهای مصرفی از چین علاقمند به سرمایه گذاری مشترک با چین برای تولید کالاهای مصرفی و برخی کالاهای صنعتی است.

وی در ادامه با اشاره به نیازمندی ایران به تکنولوژی و داشتن سهمی از بازار چین گفت: با توجه به اهداف برنامه توسعه پنج ساله اقتصادی کشور در این برنامه بیشترین تلاش خود را برای گسترش روابط با کشورهایی از جمله چین داریم.

وی اذعان کرد: امروزه در ایران با تشکیل دولت دهم، حرکت جدید سازندگی آغاز شده است و ضمن این که قصد بازسازی روابط با حفظ منافع ملی داریم، رابطه با چین را در سطح بالایی حفظ خواهیم کرد.

عسگراولادی خواستار این مهم شد که مبادلات ایران با چین بر پایه سرمایه گذاری های مشترک، قراردادهای طولانی مدت و حضور بیشتر در دو کشور باشد.

وی تاکید کرد: ضمن این که می خواهیم با همه دنیا براساس حفظ حقوق خود و دولتی ها رابطه داشته باشیم، قصد داریم روابط دوستانه و 20 ساله خود را با چین ادامه دهیم.

عسگراولادی همچنین از اعضای هیات چینی، تجار و بازرگانان دو کشور خواست تا از نمایشگاه صنعتی چین در محل دایمی نمایشگاه بین المللی تهران بازدید کنند.

– انرژی نقش مهمی در همکاری های ایران و چین ایفا می کند

در ادامه جلسه «امیر طالبی» مدیرکل اداره آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اظهار امیدواری برای افزایش همکاری ها از طریق برگزاری سمینارها و همایش تجاری مشترک بین دو کشور تصریح کرد: تشکیل اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین، برگزاری همایش های تجاری – اقتصادی مختلف، اعزام هیات ها و مشارکت در نمایشگاه ها از جمله اقدامات برجسته در روابط دو کشور است.

وی یادآور شد: در سال گذشته حجم روابط تجاری دو کشور 28 میلیارد دلار بوده و سهم ایران در صادرات غیرنفتی به چین 8 / 2 میلیارد دلار و صادرات نفتی 8 / 16 میلیارد دلار بوده است.

طالبی ادامه داد: سهم چین از مبادله با ایران میزان صادرات 8 میلیارد دلار بوده است که در نگاه اول حجم مناسبی به نظر می رسد، اما با هدف گذاری مقامات دو کشور برای روابط تجاری صد میلیارد دلار هنوز نزدیک نشده ایم.

وی خاطرنشان کرد: کاهش تصدی گری دولت، اجرای اصل 44 ، حذف موانع صادراتی و حرکت به سوی اقتصاد آزاد شرایط مناسبی را برای سرمایه گذاران خارجی فراهم کرده است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر ایران 6 منطقه آزاد تجاری و 18 منطقه ویژه اقتصادی دارد که در آنها امکانات ویژه ای مانند انرژی، نیروی ماهر ارزان، دسترسی آزاد به مرزها و تاسیس بانک های خارجی در مناطق و همچنین بیمه و معافیت مالیاتی برای سرمایه گذاران خارجی فراهم است.

وی همچنین به برخی توانمندی های ایران در بخش های مختلف اقتصادی اشاره و عنوان کرد: در ایران روزانه 5 میلیون بشکه نفت خام و 200 میلیون متر مکعب میعانات گازی تولید می شود و جزو معدود کشورهایی محسوب می شویم که برای تولید فولاد نیاز به سنگ خام از کشورهای خارجی نداریم.

وی از انرژی به عنوان یکی از زمینه های مناسب برای توسعه همکاری دو طرف یاد کرد و گفت: با توجه به افزایش نیاز چین به واردات نفت و گاز، انرژی سهم مناسبی در همکاری ها ایفا می کند که بهتر است استفاده مناسب از آن صورت گیرد.

وی قوانین سرمایه گذاری کشور را یکی از موضوعات مهم برای جذب سرمایه گذاری های خارجی دانست و افزود: سرمایه گذاران خارجی از حقوق یکسانی با سرمایه گذاران داخلی برخوردارند، ورود سرمایه با مجوز سرمایه گذاری مجاز است و محدودیتی در حجم سرمایه گذاری ها وجود ندارد.

وی افزود: براساس قانون سرمایه گذاری کشور اصل و سود سرمایه گذار تضمین می شود و هیچ گونه محدودیتی برای تولید کالا در کشور و درصد مشارکت سرمایه گذاران خارجی وجود ندارد.

وی اعلام کرد: تضمین ریسک های سرمایه گذاری و ریسک های غیرتجاری توسعه شرکت های بیمه طبق قانون صورت می گیرد.

وی در پایان از استقرار رایزن بازرگانی ایران در پکن از 9 مهر ماه سال جاری خبرداد که به این ترتیب سفارت آماده خدمات رسانی و ارایه مشاوره به بازرگانان ایرانی و چینی شده است.

– اطلاعات تجار دو کشور از وضعیت یکدیگر به روز شود

« جواد منصوری» سفیر سابق  ایران در چین نیز اظهار کرد: در چند سال گذشته رابطه ایران و چین تغییرات مثبتی داشته که در صورت ادامه می تواند باعث روابط تعیین کننده برای دو کشور و منطقه باشد.

وی خاطر نشان کرد: دو کشور زمینه های همکاری با یکدیگر را پیدا کرده و استان های دو کشور نیز توانمندی های یکدیگر را شناخته اند، همچنین تعداد دفاتر نمایندگی شرکت های تجاری در دو کشور، دو برابر شده که ادامه این روند باعث شناسایی بیشتر و افزایش ارتباطات خواهد شد.

منصوری ابراز کرد: در یک سال گذشته چندین قرارداد بزرگ در زمینه انرژی امضا شده است که با اجرای آن همکاری ها بیشتر و موثرتر خواهد شد.

وی به افزایش اطلاعات تجار از آخرین وضعیت کشور مقابل توصیه و خاطرنشان کرد: متاسفانه اطلاعات ما از یکدیگر به روز نیست و بعضی اطلاعات با واقعیت ها منطبق نیستند.

منصوری در ادامه به اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین، انجمن های دوستی دو کشور، کارشناسان اقتصادی و موسسات دولتی دو طرف که نقش موثری در توسعه روابط دارند توصیه کرد تا تلاش بیشتری در این راستا داشته باشند.

«وانگ لیپینگ» رایزن بازرگانی چین در ایران نیز با بیان این که در سال 2008 میلادی روابط تجاری دو کشور در عرصه های مختلف افزایش داشته است، تصریح کرد: با توجه به تلاش های دوجانبه، همکاری های دو کشور پس از یک دوره رکود، مجددا افزایش یافت.

وی حجم مبادلات تجاری ایران و شهر لیوجو در یک سال گذشته را یک میلیون دلار اعلام و ابراز امیدواری کرد این روابط توسعه یابد.

«سو هیتینگ» نماینده دولتی شهر لیوجو چین نیز با ابراز خرسندی از ارتقای روابط تجاری ایران و چین گفت: دو کشور ایران و چین روابط دیرینه ای با یکدیگر داشته و از سال های دور از طریق جاده ابریشم به مبادله تجاری با هم می پرداختند.

وی در ادامه تشریح ویژگی های اقتصادی و ظرفیت های تجاری و صنعتی شهر لیوجو پرداخت.

به گفته وی شهر لیوجو در زمینه صنایع پتروشیمی، شیمیایی، نساجی، مصالح ساختمانی و شکر دارای پتانسیل های بالایی است و ایران می تواند با این شهر که توان رقابتی زیادی دارد، روابط تجاری خود را گسترش دهد.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد؛ دو کشور بتوانند با آثار بحران مالی اخیر مقابله کرده و روابط تجاری و اقتصادی خود را بیش از گذشته توسعه دهند.

«سون جیانگیو» معاون سردفتر منطقه خود مختار استان گوان شی چین نیز در سخنانی به بررسی شرایط اقلیمی و اقتصادی این منطقه پرداخت.

به گفته وی این منطقه که در جنوب چین و در جوار کشور ویتنام قرار دارد بهترین بندر در جنوب غرب چین محسوب می شود و دارای ذخایر معدنی، نیروگاه آبی، صنایع قوی، خدمات جانبی، خودروسازی، ماشین آلات، داروسازی و سایر صنایع است.

به گفته این نماینده شهر گوان شی، رابطه ایران و چین در سال های اخیر افزایش یافته و حجم روابط در سال 2008 نسبت به سال های قبل 43 درصد افزایش داشته است.

وی «لیوجو» را مهمترین شهر صنعتی استان «گوان شی» و دارای توان رقابتی بالایی با ایران دانست و ابراز امیدواری کرد؛ با تعمیق روابط و آشنایی بیشتر منافع دو کشور تامین شود.

«جیو یائوگونگ» معاون شهردار شهر لیوجو چین نیز در این نشست به ارایه توضیحاتی درباره شهر صنعتی، توریستی و تاریخی لیوجو با هزار سال قدمت پرداخت.

وی این شهر را دارای منابع آب شیرین، طبیعت زیبا، منابع صنعتی، هوای مطلوب و مساعد و دارای بیشترین ارزش تولیدی در کشور چین برشمرد.

وی همچنین علاقمندی این استان را به توسعه روابط با ایران اعلام کرد.

همچنین در پایان این نشست هدایایی به رسم یادبود از طرف مسوولان استان گوان شی به آقایان عسگراولادی، طالبی و منصوری تقدیم و متقابلا هدایایی از طرف اتاق ایران و چین به مدیران استان گوان شی اهدا شد.

در ادامه تفاهم نامه های همکاری تجاری بین شرکت های بازرگانی دو طرف به امضا رسید.

همچنین مذاکرات رو در رویی به منظور آشنایی تجار و بازرگانان دو کشور از توانمندی های اقتصادی طرفین برگزار شد.