جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پکن:

Beijing

تهران:

Tehran

گزارش نشست اتاق ایران و چین و هیات اعزامی به سرپرستی دبیر حزب شهر دونگوان چین در تاریخ 1 آذر 93

نشست اتاق ایران و چین و هیات اعزامی به سرپرستی دبیر حزب شهر دونگوان چین  با حضور هیات ئیسه اتاق ایران و چین و مقامات ایرانی از سازمان میراث فرهنگی و سازمان سرمایه گذاری  ایران به منظور گسترش روابط تجاری،گردشگری، فرهنگی  بین ایران و شهر دونگوان  روز شنبه  اول آذر 93 برگزار گردید.

عسگراولادی رئیس اتاق ایران و چین با اشاره به سه نقطه اصلی جاده ابریشم در  سه کشور ایتالیا ، ایران و چین  گفت: هشت سال پیش  در سفر به چین  پیشنهاد ایجاد سه  دبیرخانه برای کمربند اقتصادی  جاده ابریشم  از سوی اتاق ایران و چین مطرح شد و خوشحال هستیم  که رئیس جمهور منتخب چین در سال گذشته این پیشنهاد را احیا  و مطرح نموده اند و امیدواریم که  هر چه زودتر تصمیمات اجرایی  تاسیس این دبیرخانه ها برای گسترش هر چه بیشتر  روابط اقتصادی کشورها  از سوی دولت چین انجام گردد.
حریری نایب رئیس اتاق ایران و چین گفت ایران تا کنون بازاری بوده برای کالاهای چینی اما با تصمیم جدید دولت برای افزایش حجم روابط دو کشور  از 40 میلیارد دلار به 70 میلیارد می بایست  به دنبال راه های جدیدی برای گسترش روابط  باشیم . وی خاطرنشان کرد خرید کالاهای چینی  توسط ایران به حداکثر رسیده و برای گسترش روابط  میبایست در جهت افزایش صادرات به چین و نیز سرمایه گذاری شرکتهای چینی  در ایران تلاش نماییم.
Xu Jianhua   دبیر حزب شهر دونگوان چین گفت شهر دونگوان در گذشته به شهر دریایی جاده ابریشم معروف بوده و مانند ایران نقش بسیار مهمی در مبادلات تجاری در گذشته داشته است.
وی با اشاره  به  طرح رئیس جمهور فعلی چین بنام طرح جاده ابریشم قرن 21 گفت این طرح  برای پیاده نمودن استراتژیهای  چین با الهام از جاده ابریشم کهن در نظر دارد  به منظور گسترش هر چه بیشتر همکاری تجاری و اقتصادی کشورهای مختلف جاده ابریشم جدید را احیا نماید. وی افزود  بنابراین طی  احیا جاده ابریشم ما نیز در تلاش برای گسترش  فرصتهای همکاری شهر دونگوان  با ایران هستیم و هدف اصلی حضور در ایران  معرفی پتانسیل ها و جاذبه های  بین شهر دونگوان و ایران می باشد.
دبیر حزب شهر دونگوان گفت شهر دونگوان شهری اقتصادی  در چین و به عنوان کارخانه جهانی  در چین شناخته شده است  و اکثر تولیدات  چین در این شهر می باشد.
وی ادامه داد : طی سیاست های اصلاحی که در چین از سی سال پیش آغاز شده است شهر دونگوان از جمله شهرهای پیشتاز در زمینه اصلاحات  بوده  بطوریکه  سرمایه گذاری  مستقیم خارجی شهر دونگوان معادل 75 میلیارد دلار می باشد و 11 هزار شرکت معروف در این شهر مشغول فعالیت هستند.حجم صادرات و واردات دونگوان  150 میلیارد دلار و رتبه پنجم در چین را دارا می باشد ، تولید ناخالص داخلی آن 89 میلیون دلار  می باشد.
شو جیانهوآ با اعلام  حجم تجاری 270 میلیون دلاری  شهر دونگوان و ایران  بر افزایش و بهبود روابط تاکید نمود و زمینه های مناسب و بالقوه جهت همکاری با ایران را در تبادل تجاری در زمینه مواد معدنی و نفتی ، در زمینه سرمایه گذاری و ایجاد زیرساختها و  توسعه گردشگری عنوان نمود.
کوده ای ، رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای فنی و اقتصادی ایران ضمن خوشامدگویی به هیات چینی  سازمان سرمایه گذاری با سابقه 60 ساله در حمایت و تشویق از سرمایه گذاری خارجی در کشور  پس از تصویب قانون حمایت های تشویقی از سرمایه گذاران خارجی در سال 2002 تلاش خود را بویژه در جهت حمایت از سرمایه گذاران چینی متمرکز نموده است. اساس و مفهوم کلی قانون حمایت از سرمایه گذاری خارجی  در مقابل ریسک های سیاسی است منظور از ریسک سیاسی  حمایت از از سرمایه گذار در مقابل ملی شدن، سرمالکیت و دخالت دولت  می باشد که  مانع  نقض قرارداد بین سرمایه گذاران داخلی و خارجی  میشود. به استناد این قانون  دولت ایران متعهد به انتقال اصل سرمایه خارجی  ، سود سالیانه و انباشته سرمایه  به کشور مربوطه می باشد. از دیگر ویژگیهای این قانون عدم محدودیت در ثبت شرکت  برای سرمایه گذاران خارجی  و نیز عدم محدودیت در ورود سرمایه خارجی چه بصورت نقدی، چه بصورت ماشین آلات و  تجهیزات  و یا دانش  وخدمات فنی می باشد.
رئیس مرکز خدمات  سرمایه گذاری خارجی ایران  بهرهمندی از ویزای سه ساله برای سرمایه گذاران خارجی ، کارشناسان ،بستگان آنها و ارائه پروانه کار و اقامت  را از سایر تسهیلات حمایتهای تشویقی برای سرمایه گذاری خارجی برشمرد و اذعان نمود  ساختارها وتشکیلات ملی و استانی به این منظور  شکل گرفته و سازمان سرمایه گذاری  و مرکز خدمات سرمایه گذاری  به عنوان نهاد ملی  و در کلیه استانها پنجره های واحد  سرمایه گذاری شکل گرفته است  و هدف اصلی ما رفع دغدغه های  سرمایه گذاران خارجی  می باشد به عبارت دیگر ایجاد امنیت سرمایه گذاری و سودآوری پروژه ها  که امنیت  سرمایه گذاری  در چهار چوب  مفاد قانون  حمایت از سرمایه گذاری خارجی تامین و  برای طرح های سودآور  نیز فرصتهای جذاب سرمایه گذاری روی وبسایت رسمی سازمان سرمایه گذاری موجد و قابل دسترسی می باشد.
وی افزود  در همین راستا سازمان سرمایه گذاری همچنین در نظر دارد پنجره واحد سرمایه گذاری خارجی مجازی را راه اندازی نماید  که از طریق آن سرمایه گذاران در هر کجا بتوانند درخواست هایشان را ارسال نمایند.
دامغانی ، رئیس اتاق گرگان  پس از معرفی  استان گرگان   آمادگی  این استان را برای همکاری با سرمایه گذاران چینی در زمینه زیرساختهای گردشگری اعلام نمود و لوح فشرده اطلاعات پروژه های متعدد استان را در اختیار حاضرین قرار داد.
خلدی نسب مدیر کل بین‌الملل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به تمدن هفت هزار ساله ایران و سابقه تاریخی روابط ایران و چین  کشور چین  را یکی از بازارهای هدف ایران اعلام نمود و گفت در سال 2006 تفاهم نامه همکاری های گردشگری بین دو کشور به امضا رسید  و در همین راستا  ایران در ردیف صدو یازدهمین مقصد گردشگری چین  قرارر گرفت .
وی ادامه داد  23 هزار اثر بصورت ملی ثبت شده و 17 هزار اثر  ثبت جهانی شده است. بر اساس اولویت های دولت ایران توسعه گردشگری در اولویت اول سیاستهای دولت قرار دارد  و کشور چین در فهرست اولویتهای ما قرار گرفته است.
خلدی نسب  گفت :به لحاظ اهمیت کشور چین کمیته تخصصی گردشگری با چین  با حضور اتاق بازرگانی ،انجمن دوستی ایران و وزارت امور خارجه  و سازمان میراث فرهنگی تشکیل شده  و برنامه توسعه روابط را تا سال 2016 برای معرفی ایران در چین و جذب گردشگران چینی برای سرمایه گذاری در ایران  در دستور کار قرار گرفته است.در همین رابطه در نظر داریم  که نمایندگی های  ایران در سه شهر پکن، شانگهای و گوانجو  راه اندازی شود.
مدیر کل بین‌الملل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اعلام نقطه نظرات  ریاست سازمان میراث فرهنگی  در اجلاس جاده ابریشم  دریایی در ماکائو  گفت پروژه جاده ابریشم  بسیار حائز اهمیت می باشد و همکاری مشترک  در این زمینه با چین در قالب کمیته مشترک را خواهان هستیم.
خلدی نسب  تاکید کرد سازمان میراث فرهنگی ایران از کلیه تورگردانان ، شرکتهای گردشگری و شرکتهای سرمایه گذاری  برای توسعه روابط بویژه اصحاب رسانه  که می توانند به ایران سفر کنند استقبال می نماییم و آمادگی برای توسعه روابط در این زمینه را در کمیته تازه تاسیس گردشگری  در پنجمین نشست  انجمن دوستی  ایران و چین مطرح نموده ایم.
در بخش دوم این نشست شرکتهای مختلف چینی در زمینه های صنایع هتل سازی، گردشگری ، الکترونیک، نساجی شهر دونگوان با  تجار و بازرگانان ایرانی و چینی  در مورد زمینه ها ی همکاری مشترک به بحث و تبادل نظر پرداختند.