جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پکن:

Beijing

تهران:

Tehran

گزارش نشست با هیات تجاری ایالت سین کیانگ به سرپرستی رئیس اداره بازرگانی این ایالت روز سه شنبه 13 مرداد94 با حضور فعالین اقتصادی اتاق مشترک ایران وچین برگزار گردید

نشست با هیات تجاری ایالت سین کیانگ  به سرپرستی رئیس اداره بازرگانی این ایالت با هدف توسعه روابط تجاری ایالت سین کیانگ با ایران  روز سه شنه ۱۳ مرداد۹۴ با حضور فعالین اقتصادی اتاق مشترک ایران وچین برگزار گردید.
در این نشست اسدالله عسگر اولادی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایالت سین کیانگ، ارتباط تاریخی بین تجار ایرانی و چینی از طریق راه ابریشم را پایه گذار مبادلات تجاری و سیاسی بین دوکشور عنوان کرد و گفت: در تاریخ ۱۰۰۰ ساله این ایالت را ترکستان شرقی نامیده اند و طی سال ۲۰۱۵ بعلت نزول قیمت های نفت روابط اقتصادی ما با این چین کاهش داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین تولید ناخالص این ایالت را ۱۰ درصد خاطر نشان کرد و گفت: دولت چین بودجه های مختلفی را برای صنعتی شدن این ایالت هزینه کرده است و در برنامه های آینده پس از رفع تحریم ها، توسعه روابط با بخش های صنعتی و تجاری شهرهای مختلف این ایالت هدف گذاری شده است.
عسگر اولادی از اعزام هئیت تجاری ۳۰ نفره از اتاق مشترک ایران و چین در هفته آینده برای حضور در نمایشگاه شهر ارومچی خبر داد و گفت: مذاکرات با غرب پیشرفت کرد و توافق نهایی صورت گرفت و اجرای توافق چندماه دیگر آغاز می گردد، گرچه نگاه ما به تجارت با چین دراز مدت و پایدار است اما خرید و فروش کالا نباید به عنوان هدف مدنظر قرار گیرد و توسعه همکاری ها در زمینه سرمایه گذاری مشترک و افزایش میزان صادرات کالا از ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس، همسایگان و همچنین کشور چین، به عنوان یک اصل می تواند حجم مبادلات اقتصادی بین دو کشور را ارتقاء دهد.
در ادامه آقای He مدیرکل بازرگانی ایالت سین کیانگ سفر تجار چینی به ایران را طی یکسال اخیر مهم خاطر نشان کرد و گفت: این سفر که پس از توافق بین ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک انجام می گیرد به سفارش رئیس جمهور کشور چین در راستای احیاء همکاری کشورهای جاده ابریشم می باشد و با درنظر گرفتن روابط تجاری در توسعه ارتباطات فرهنگی نیز کوشش خواهیم کرد.
وی گفت: تفاهم نامه خواهرخواندگی استان خراسان و ایالت سین کیانگ به امضاء مقامات سیاسی دو طرف رسیده است و اتاق بازرگانی و بخش های اقتصادی این ایالت سعی دارندروابط اقتصادی بین بخش های خصوصی دو کشور در زمینه های نفت و گاز، محصولات غذایی و دارویی، تجهیزات پزشکی و کشاورزی را افزایش دهند.
در ادامه مجید رضا حریری نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین به جلسات اخیر در وزارتخانه های اقتصاد و دارایی، صنعت و معدن و تجارت برای هدف گذاری آینده تجارت بین ایران و چین اشاره کرد و گفت: ایالت سین کیانگ یکی از بازارهای مهم فروش فرش ماشینی و دست باف ایرانی است اما مشکل دوری از آبهای آزاد و حمل و نقل دریایی با درایت رئیس جمهور این کشور و احیاء راه ابریشم از طریق بندر اوکتائو قزاقستان و اتصال خطوط ریلی این دو کشور به یکدیگر، برطرف گردیده است و به زودی این ارتباط از طریق سرخس نیز صورت خواهد گرفت.
حریری به نگرانی چینی ها از رابطه ایران و غرب و اثرات آن بر مناسبات تجاری بین دو کشور اشاره کرد و گفت: با رفع تحریم ها نه تنها مناسبات بین دوکشور کاهش نخواهد یافت بلکه با رفع موانع بانکی رشد چشمگیری مناسبات را نیز شاهد خواهیم بود. اما در این مقطع شرکت های چینی باید با شرکت هایی از کشور خود که در زمان تحریم ها تمایل به همکاری با ایران نداشتند در کنار شرکت های کشورهای غربی، رقابت کنند.
وی به پتانسیل های اقتصادی ایالت سین کیانگ در زمینه های صنایع غذایی، نفت، گاز و پتروشیمی و شرکت های توانمند تولید تجهیزات نیروگاهی اشاره کرد و افزود: وزارت بازرگانی و اتاق مشترک ایران و چین ارتباط خوبی با این ایالت برقرار کرده اند و با سیاست های حمایتی که از طرف دو دولت اتخاذ گردیده است امیدواریم بخش های خصوصی در جهت توسعه حجم مبادلات اقتصادی بین دو کشور گام بردارند.
در پایان نشست  طی جلسه پرسش و پاسخ  فعالین اقتصادی به طرح سوالات و مشکلات خود پرداختند .