جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پکن:

Beijing

تهران:

Tehran

حضور نماینده اتاق ایران و چین در گزارش سمینار “تجارت و سرمایه گذاری سنگ آهن

 

کنفرانس تجارت و سرمایه گذاری سنگ آهن با هدف معرفی ظرفیت های اقتصادی کشورهای مختلف جهت همکاری با شرکتهای چینی فعال در زمینه سنگ آهن روز 13 و 14  آوریل 2011 با حضور نماینده اتاق ایران و چین در هنگ کنگ برگزار گردید.

114290

در این سمینار دو روزه که با حضور کارشناسان و دست اندرکاران سنگ آهن و صنعت فولاد و بخشهای وابسته برگزار گردید تلاش بر این بود که سیاستهای چین در خصوص آهن و فولاد و بازار سنگ آهن در برنامه پنجساله  دوازدهم چین و سیاستهای  چین جهت سرمایه گذاری در خارج از کشور برای این منظور بررسی گردد، مدل مناسب سرمایه گذاری تعریف شود، فعالان جدید در عرصه بازار سنگ آهن شناسایی شوند، روشهای قیمت گذاری به روز شود،روشهای پرداخت و دریافت مطالعه و بررسی  گردد.
چین در نه ماهه اول سال 2011 بیش از 458 میلیون تن سنگ آهن عموما از استرالیا، برزیل، آفریقای جنوبی، هند، ایران و چندین کشور دیگر وارد نموده است که 5 /2 درصد کمتر ازمیزان مشابه سال گذشته است. از نظر ارزش  نیزمعادل 689 /55 میلیارد دلار بوده که افزایش ارزشی معادل 1 /19 میلیارد دلار نسبت به سال گذشته را نشان می دهد.
آقای بشارتی مدیر دفتر نمایندگی اتاق ایران چین در شانگهای نیز ضمن حضور در این سمینار در سخنرانی خود  وضعیت اقتصادی و تجاری  کشور ایران  با ارائه آمار و اطلاعات شاخصهای مهم اقتصادی و تجاری  به معرفی ایران و جایگاه پر اهمیت آن در منطقه خاورمیانه تشریح نموده ونیزمعرفی مزیت های اقتصادی کشور،  بخشهای مختلف صنعت و معدن، رتبه بندی ایران و جایگاه ان در بخش معادن مختلف در جهان پرداختند. وی در ادامه  به میزان ذخایر 57 میلیارد تنی معدن در بخش صنایع معدنی ایران که 280 میلیون تن آن درسال جاری استخراج و به بهره برداری رسیده  اشاره نمودند. 32 درصد  سرمایه گذاری خارجی در 15 سال اخیر به بخش معادن اختصاص دارد  و تعداد معادن ایران از 195 معدن در سال 1359 به 5500 در سال 1389 رسیده است. ایشان همچنین به توضیح مطالبی در خصوص جایگاه معدن در صادرات ایران که 3 /1 صادرات را شامل می شود و سیاستهای دولت در خصوص معدن طی برنامه پنجساله پنجم  پرداختند. ایشان در ادامه بحث پس از تشریح سیاستهای کلی و اجرایی دولت در بخش معدن، به معرفی موضوعات  راهبردی و ظرفیت های بالقوه بخش معدن و جایگاه  سازمانهای ستادی و اجرایی ذیربط پرداختند وبا اشاره به روند تولید فولاد در سالهای اخیر، تولید سیمان، تولید مس و آلومینیوم که از شاخصه های مهم فعالیت معدنی و صنایع وابسته به معدن است نظر حضار را به پیش بینی آتی  وضعیت تولید این محصولات  جلب نمود.
معرفی وضعیت سنگ آهن ایران ، مناطق مهم ذخایر سنگ آهن در ایران، معادن مهم و ظرفیت هر کدام و آمارهای مبنی بر تولید سنگ آهن ، پیش بینی تولید و برنامه های دولت و بخش خصوصی در خصوص افزایش ظرفیت تولید سنگ آهن، تاریخچه تولید آهن و فولاد ،وضعیت فعلی  و برنامه های آتی جهت توسعه بازار تولید و مصرف فولاد و آهن بخش های مختلف سخنرانی آقای بشارتی بود.
مدیر دفتر شانگهای گفت: با توجه به افزایش تقاضای بازار داخلی برای سنگ آهن به عنوان مواد اولیه اصلی تولید فولاد  در برخی مواقع شاهد واردات این محصول در کنار صادرات آن میباشیم و با توجه به شرایط موجود ممکن است در سالهای آینده امکان صادرات سنگ آهن و یا کنسانتره وجود نداشته باشد ازاین رو لازم است سرمایه گذاران و علاقمندان به این بخش  از بازار ایران توجه و انرژی خود را صرف امرسرمایه گذاری در معادن وسیع بهره برداری نشده ایران قرار داده و با انجام سرمایه گذاری خارجی در ایران  و بهره برداری از کلیه مزیت های نسبی و مطلق موجود  مبادرت به تولید محصولات نیمه نهایی آهن و فولاد کرده از اینرو همواره اجازه صادرات این محصولات را به بازارهای خود در سایر کشورهای جهان خواهند داشت.
مدیر دفتر شانگهای درپایان سخنان خود ضمن اشاره به روابط دو جانبه ایران و چین و توافقات و تفاهم نامه های مشترک  و زمینه های بالقوه همکاری بین دو کشور ایران و چین، آمادگی  دفتر شانگهای را جهت پاسخگویی به کلیه درخواست ها و سوالات علاقمندان و فراهم نمودن زمینه انجام کارهای مشترک با طرفهای ایرانی بویژه در امر سرمایه گذاری اعلام نمود.  
لازم به ذکر است این اولین حضور ایران در سمینار “تجارت و سرمایه گذاری سنگ آهن CBI 2011 ،2011بوده است

214290