جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پکن:

Beijing

تهران:

Tehran

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد؛

توافقات ایران و چین طی دو ماه آینده وارد فاز اجرایی می‌شود

رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد که اغلب موافقت‌نامه‌ها، تفاهم‌نامه‌ها و قراردادها منعقد شده با مسئولان کشور چین طی دو ماه آینده وارد فاز اجرایی شده و اثرات مثبت آن در اقتصاد کشور بروز خواهد کرد.

«علیرضا پیمان پاک» معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت، در یک برنامه رادیویی، با بیان اینکه سفر رئیس جمهوری به چین برنامه‌ای منسجم بود که از ماه‌ها قبل با هدف توسعه روابط تجاری و اقتصادی با این کشور انجام شد، گفت: توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران با چین از اولویت‌های مهم دولت سیزدهم است، زیرا این کشور یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه در این سفر برای توسعه روابط گردشگری، تجاری، معدنی، ریل، خودرو، ماشین‌آلات، تجهیزات صنعتی و غیره موافقت‌نامه‌ها، تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای مختلفی بین دو طرف منعقد شد، افزود: چین یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان محصولات معدنی در جهان است، به‌همین دلیل موضوع مشارکت در توسعه معادن و استفاده از ظرفیت‌های تکنولوژی چین در این حوزه مطرح و دستاوردهای خوبی به همراه داشت.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران همچنین اظهار کرد: ایران در حوزه صنعت از جمله خودرو بحث همکاری‌های مشترک برای انتقال تکنولوژی برای ارتقای کیفیت و راندمان تولید خودرو، تامین برخی از قطعات و همین‌طور در بحث مسائل مربوط به حوزه ریل مثل تجهیزات، ماشین‌آلات و دیگر موارد مربوطه با طرف‌های چینی به توافق‌های خیلی خوبی رسیده است.

مشارکت‌های فناوری و صنعتی ایران و چین

وی ادامه داد: مشارکت‌های فناوری و صنعتی ایران و چین در راستای افزایش راندمان و کیفیت تولید است که بخش عمده‌ای از این تولیدات در داخل مصرف خواهد شد و بخشی هم مثل قطعات خودرو، تجهیزات و ماشین‌آلات معدنی، لوکوموتیو، ریل و دیگر مسائل مربوط به این حوزه روی ریل صادرات قرار می‌گیرد؛ اما در بعضی از بخش‌ها مثل حوزه مس و حوزه‌های مشابه دیگر بخش عمده‌ای از محصولات به‌صورت مواد نیمه‌خام صادر می‌شود.

پیمان‌پاک در ادامه تصریح کرد: توسعه صادرات در این عرصه‌ها نیازمند سرمایه‌گذاری جدی است که در سفر اخیر رئیس جمهور به چین مذاکرات خوبی در این زمینه‌ها صورت گرفته است.

وی در خصوص تولید مشترک ایران با شرکت‌های چینی برای صادرات محصولات نهایی به کشورهای منطقه تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که بعد از فروکش کردن کرونا اتفاق افتاده، به واسطه رونق تجارت جهانی، افزایش بسیار هزینه‌های حمل و نقل است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: برای مثال کانتینری که دو سال پیش با ۱۰۰۰ دلار از چین به سمت خاورمیانه روانه می‌شد، اکنون هزینه سفر آن به منطقه خاورمیانه، به هفت تا هشت هزار دلار رسیده که این هزینه در قیمت نهایی کالا بسیار موثر است.

وی همچنین تاکید کرد: با توجه به قرابت‌های سیاسی، اجتماعی و توافقات تجاری که ایران با کشورهای منطقه دارد، بنا شد از این ظرفیت در قالب تولید مشترک شرکت‌های ایرانی و چینی در داخل کشور و صادرات کالا به کشورهای منطقه استفاده شود.

تولید مشترک خودرو در ایران

پیمان‌پاک با بیان اینکه، این اقدام در قالب یک برنامه و مشارکت برد – برد انجام می‌شود تا منافع اقتصادی برای ایران و شرکت‌های چینی به همراه داشته باشد، تاکید کرد: باتوجه‌ به تاکید رئیس ‌جمهور، توافقات و قراردادهای این سفر طی دو ماه آینده وارد فاز اجرایی شده و اثرات مثبت آن در اقتصاد کشور بروز خواهد یافت.

وی در خصوص تولید مشترک خودرو با شرکت‌های چینی یادآور شد: قرار بر آن شد تا دو ماه آینده شرکت‌های خودروساز داخلی و چینی برنامه‌ریزی جامع و مشخصی را انجام دهند و فرایند همکاری تولید مشترک خودرو در ایران را طراحی کنند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران همچنین گفت: از آنجایی‌که مذاکرات و توافقات با چینی‌ها توسط غربی‌ها رصد می‌شد، تاکید بر آن است که مفاد این توافقات محرمانه باشند تا فرایندهای آن وارد فاز اجرایی شده و مردم تا چهار ماه آینده آثار آن را مشاهده کنند.