جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پکن:

Beijing

تهران:

Tehran

نشست میز کشوری چین با حضور مقامات سازمان توسعه و تجارت به منظور توسعه روابط تجاری بین دو کشور با محوریت افزایش صادرات و رفع موانع روز 19 مرداد برگزار گردید.

نشست  میز کشوری چین با حضور ریاست سازمان توسعه تجارت، معاون بازاریابی  وتنظیم بازار سازمان توسعه و تجارت و رایزن بازرگانی اعزامی ایران در چین، هیات مدیره اتاق ایران و چین و جمعی از فعالان اقتصادی  به منظور توسعه روابط تجاری  بین دو کشور با محوریت افزایش صادرات و رفع موانع روز 19 مرداد  برگزار گردید.

 

آقای حریری  با اشاره به برگزاری هر ساله  میز  کشوری چین با همکاری سازمان توسعه تجارت   و همزمان شدن این جلسه با اعزام  آقای سید آقازاده، رایزن بازرگانی جدید ایران به چین  ابراز امیدواری نمود که ایشان در طول مدت ماموریت در چین بتوانند در حل مشکلات حرکت نمایند.
آقای افخمی  رئیس سازمان توسعه و تجارت ابراز امیدواری کرد که  نسخه  خروج از رکود  مصوب شده در دولت   که طی مراحل مختلف و با نظرسنجی تهیه و تنظیم شده است بتواند نتایج ثمربخشی  در خروج از رکود اقتصادی به دنبال داشته باشد.
وی یکی از موارد تاکید شده در این بسته را بحث تحریک تقاضای خارجی عنوان نمود  و اذعان نمود برای خروج از شرایط رکود  بخشی که بدون ایجاد اثرات تورمی چشمگیر  موجبات رشد اقتصادی را فراهم خواهد نمود  موضوع تقاضای خارجی و پرداختن به امر صادرات  و رفع موانع موجود  در این زمینه می باشد. .
رئیس سازمان توسعه و تجارت  در ادامه توضیح داد در همین راستا  بخشی از پیشنهادات سازمان توسعه تجارت در شورای عالی صادرات مطرح و  مورد تایید قرار گرفته  و در دولت مصوب گردید. صادرات بخش مهمی از اقتصاد هر کشور  می باشد و میزان صادرات در 4 ماهه فعلی  امسال نسبت به 4 ماهه گذشته  از رشد نسبی برخوردار بوده  اما با توجه به تغییراتی که در فضای سیاسی ایجاد شده این میزان قانع کننده نیست .
وی گفت شالوده منشور  موجود در نسخه پیشنهادی خروج از رکود  بهبود روابط خارجی میباشد  و  برای تحقق این هدف رفع موانع و مشکلات  در روابط خارجی  و بخصوص مسئله تحریم بانکی بسیار پر اهمیت می باشد.
افخمی  اعزام رایزنان بازرگانی  ،رایزنان صنعت و معدن و تجارت  به کشورهای هدف را از دیگر موارد پیشنهادی در این بسته عنوان نمود و  گفت طی اقدامات جدید صورت گرفته در سازمان 22 رایزن  به منظور بهبود روابط خارجی در حال گذراندن دورههای اموزشی  مربوطه جهت اعزام به کشورهای هدف  بعد  از شرایط  تحریم می باشند.
رئیس سازمان توسعه و تجارت  گفت از وظایف رایزنان بازرگانی  اینست که روابط تجاری را مورد مطالعه قرار دهند ، مشکلات را شناسایی نموده  و موانعی  که در راه برقراری ارتباط هر چه بیشتر  در زمینه کالا و خدمات  بین دو کشور را شناسایی نمایند و مشکلات بخش خصوص  را از نزدیک بشنوند و در جهت حل آن اقدام نمایند.
اقای بدری معاون بازاریابی  و تنظیم بازار سازمان توسعه و تجارت ایران گفت از سال 1385 در خصوص تشکیل میزهای کشوری تصمیم گیری شد که این جلسات ابتدا در سازمان توسعه و تجارت  با محوریت سازمان و با حضور فعالان خصوصی برگزار میشد و از سه سال گذشته  تصمیم گرفته شد که در استانها با حضور  کارشناسان سازمان برگزار شود واخیرا رویکرد جدید سازمان اینست  که رایزنان بازرگانی کشورهای مختلف در این جلسات  حضور داشته و به طور مستقیم با بخش خصوصی ارتباط و مشارکت داشته باشند.
وی از جمله اقدامات دیگر را شناسایی فعالان اقتصادی   و تجار با سابقه مستقر در کشورهای مختلف که آگاه  از فرصتها  و مشکلات  و نیز چگونگی جذب سرمایه گذار هستند جهت مشارکت سازمان  با بخش خصوصی  عنوان نمود.
بدری با اشاره به احیای شورای عالی صادرات  تاکید نمود که موضوعات و پیشنهادات مطرح شده در میز کشوری چین در شورای عالی صادرات پیگیری خواهد شد.
در ادامه سید آقا زاده رایزن اعزامی به چین توضیحاتی در خصوص فرصتهای سرمایه گذاری چین ارائه داد. رایزن بازرگانی  امضای موافقت نامه  تجارت آزاد  با چین را جهت صادرات امر مهمی عنوان نمود و ابراز داشت که  کشورهایی که هم اکنون با چین موافقت نامه تجارت آزاد امضا کرده اند  در امر صادرات  به نسبت با مشکلات کمتری مواجه هستند .
رئیس اتاق ایران و چین گفت امیدوار هستیم رشد اقتصاد دولتی 60 درصد و اقتصاد خصوصی به 40 درصد افزایش پیدا کند. تلاش اتاق ایران و چین  اینست که دولت را ترغیب به این موضوع نماید.در مورد صادرات تسهیلاتی در چین برای بخش خصوصی وجود دارد که در ایران در این خصوص با اشکالاتی مواجه هستیم .
وی  در ادامه به بیان مسائل و مشکلاتی از جمله نوسان ارز  جهت برنامه ریزی واحدهای تولیدی و اهمیت ثبات نرخ ارز در این امر و نیز مسائل مربوط به سیستم بانکی و خارج شدن بانک ها از بنگاهداری تجاری اشاره نمود.
در پایان طی جلسه پرسش و پاسخ اعضا  به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.

جهت مشاهده ی فایل اطلاعات فرصت های تجاری ایران و چین تهیه شده از سوی سازمان تجارت ایران می توانید روی لینک زیر کلیک نمائید .

دریافت فایل