اسدالله عسگراولادی، ریاست اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین در دیدار با هیات چینی روز16/9/92 گفت: ایرانی ها علاقهمند به توسعه روابط با چین هستند، اما مشکلات بسیاری از سوی چینی ها بر سر راه صادرات کالاهای ایرانی به چین وجود دارد که مانع از افزایش سطح تجارت دوجانبه شده است. بر همین اساس، اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین، این مشکلات را طبقه بندی و به چین منعکس خواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین با تاکید بر ضرورت حرکت روابط دو کشور را به سمت سرمایه گذاری، گفت: تجارت دو جانبه ایران و چین باید تا پایان سال 2014 به 50 میلیارد دلار برسد.
وی تصریح کرد: استراتژی جدید ایران برای توسعه همکاری های مشترک با چین، تمرکز بر روی سرمایه گذاری های مشترک است که بر این اساس، به نظر می رسد که باید روابط دو جانبه را از سمت واردات و صادرات صرف به سمت سرمایه گذاری های مشترک پیش برد.به اعتقاد عسگراولادی، سرمایه گذاری های مشترک در مقابل طوفان های سیاسی استوار باقی خواهد ماند، اما تجارتی که صرفا صادرات و واردات را دنبال می کند در مقابله با این طوفانها، دوام چندانی ندارد.
همچنین مجیدرضا حریری، نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین نیز در این دیدار در مقابل دعوت هیات چینی برای حضور شرکتهای ایرانی در نمایشگاه غذاهای حلال چین افزود: ایران توانمندی های بسیاری را در رابطه با تولید غذای حلال دارد و واحدی را نیز زیر نظر سازمان کنفرانس اسلامی برای غذای حلال در اختیار دارد.
نایب رئیس شورای توسعه تجارت بین المللی گوانگجو،شیه وی خوا گفت: هم اکنون بهترین زمان برای گسترش روابط ایران و چین است، این در حالی است که شرکتهای چینی در دوبی، آفریقای شمالی و سایر نقاط دنیا بازار خوبی را به دست آورده است و به نظر می رسد که در ایران هنوز هم فرصتهای خوبی وجود دارد.
نایب رئیس شورای توسعه تجارت بین المللی گوانجو چین افزود: تعداد زیادی از شرکتهای چینی تمایل دارند تا با ایران توسعه روابط دهند، چراکه هم اکنون ایران درها را باز کرده است. البته تجارت بین دو کشور باید استحکام یابد و شرکتهای علاقمند به سرمایه گذاری مشترک با چین به ما معرفی شوند.
وی تصریح کرد: شرکتهای ایرانی که از برخی شرکتهای چینی جنس بی کیفیت تحویل گرفته اند، می توانند شکایات خود را به ما ارجاع دهند این در حالی است که به نظر می رسد که شرکتهای ایرانی باید قبل از انعقاد قرارداد با شرکتهای چینی، از ما در مورد آنها استعلام بگیرند.
همچنین در این دیدار، لیو ون لی معاون مدیر دپارتمان نمایشگاههای شورای توسعه تجارت بین المللی گوانجو، از برگزاری نمایشگاه غذای حلال در چین خبرداد و گفت: هر سال بیش از یک هزار شرکت در مساحت 25 هزار مترمربعی به عرضه مواد غذایی می پردازند امسال نیز بیش از 40 شرکت از کشورهای مختلف از جمله ترکیه، مالزی و تایلند در نمایشگاه غذای حلال در گوانجو حضور خواهند داشت.
وی اظهار داشت: با توجه به اطلاعات ما در ایران، محصولات غذایی حلال ایران مشتریان معتبری در دنیا دارد ضمن اینکه زعفران، پسته و میوه خشک ایرانی نیز در این نمایشگاه حضور یابند.